PROGRAM SEKARANG/AKAN DATANG

17 Jun 2018, 10.00pg: Majlis Sambutan Aidilfitri Iskandarian 2018, Dewan Serbaguna SMK Iskandar Shah, Parit. 15 Sep 2018 (TENTATIF), 9pg: Kejohanan Bowling Iskandarian Kali Ke 2, Ampang Superbowl D'Mall Seri Iskandar; 2.45ptg: Mesyuarat Agung Tahunan; 8.00mlm, D'Hotel: Majlis Makan Malam Iskandarian 2018, D'Hotel.

Tuesday, December 1, 2009

PERUTUSAN DARIPADA PRESIDEN ISKANDARIAN SEMPENA PELANCARAN SEMULA LAMAN BLOG ISKANDARIAN DI : http//iskandarianparit.blogspot.com

Assalammualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh dan Selamat Sejahtera kepada semua Ahli Iskandarian dan Warga Sekolah Menengah kebangsaan Iskandar Shah dan Sekolah Rendah Kebangsaan Iskandar Shah.

Saya mengucapkan Syabas dan Tahniah kepada Biro Keahlian dan Publisiti (2009-2011) Iskandarian yang di Pengerusikan oleh Saudara Mohar bin Zainal Abidin yang telah berjaya menggantikan laman sesawang yang lama tidak boleh dipakai atas sebab-sebab teknikal dengan laman blog ISKANDARIAN yang baru. Di era globalisasi dan moden ini cara berkomunikasi perlu cekap dan pantas, mahu tidak mahu kita terpaksa mengikut arus perubahan cara penyampaian. Menggunakan BLOG adalah satu-satu cara yang ISKANDARIAN guna pakai sekarang.

Untuk kepentingan Ahli-Ahli Iskandarian serta SMKIS dan SRKIS kita akan guna BLOG ISKANDARIAN ini untuk menyebar maklumat-maklumat yang bermanfaat dan berita-berita dan program berhubung dengan ISKANDARIAN untuk dikongsi bersama. Oleh itu saya menyeru kepada semua ahli dan warga SMKIS dan SRKIS tampil ke hadapan memberi sumbangan artikel, idea, coretan dan cadangan yang boleh dimuat ke dalam blog ini. Idea, artikel dan coretan mestilah yang bernas, membina dan boleh membawa manfaat kepada kita semua.

Pada tahun ini genaplah usia Sekolah Menengah Kebangsaan Iskandar Shah Parit enam puluh (60) tahun sejak penubuhannya pada bulan Februari 1949, Bagi seorang manusia, usia begini menggambarkan kematangan. Bagi sebuah institusi, umur sepanjang itu sudah tentu sekolah ini telah melahirkan insan-insan yang berjaya. Tidak dapat dinafikan bahawa sekolah ini telah banyak melahirkan cerdik pandai yang memberi sumbangan kepada pembangunan negara. Keluaran dari sekolah ini meliputi semua bidang samada dalam politik, pendidikan, pentadbiran, ketenteraan dan bidang professional seperti doktor, jurutera dan lain-lain. Tidak hairanlah sekiranya ke mana-mana kita pergi jika kita gunakan “tag” ISKANDARIAN kita diberi layanan keutamaan. Semangat “espirit de corps” ini telah dipupuk semasa di bangku sekolah lagi

Dengan adanya “tools” elektronik ini saya harap ramai lepasan Sekolah Iskandar Shah Parit yang membuka blog ini tapi belum menjadi ahli ISKANDARIAN tampil kehadapan mendaftar diri untuk menjadi ahli.

Akhir kata, saya sekali lagi megucapkan terima kasih kepada Biro Keahlian dan Publisiti 2009-2011 ISKANDARIAN kerana telah menghidupkan semula “tools” sumber maklumat untuk digunapakai oleh ISKANDARIAN.
Sekian, Terima Kasih.
DATO’ IR’ HJ. AZIZUDDIN BIN MEOR HAMZAH
PRESIDEN
PERSATUAN BEKAS PENUNTUT SEKOLAH ISKANDAR SHAH PARIT - ISKANDARIAN

No comments:

Post a Comment